Senki Seholfalván szőlészkedne

Présház

Présház

Tapsováció

2015. október 09. - Ad Dio

Az EU azt tervezi, hogy megkezdi mindazon migránsok hazatoloncolását, akik az  év első felében beérkezettek közül nem kapták meg a védett státust. Ez kb. 400.000 főt jelent.

Ettől azt várjuk, hogy a megnövekedett visszatérítési adatokat látva ez majd elrettenti az irreguláris migrációt (ha tudja valaki mit jelent ez a fogalom, kérem írja meg)  

A humánus és befogadó Európa újabb pozitív jellemvonáspárja bukkan fel lassanként, örökölt és tanult szerénységének leple alól: bölcs és igazságos. Hiszen ahogy igaz az, hogy minden szírt... khm... helyesebben minden-kit aki rászorul befogadunk, úgy igaz az is, hogy aki nem rászoruló, annak bizony mennie kell. Ebben az EU következetes, de kíméletes lesz: maga szállítja haza repülővel mindazokat akik nem felelnek meg a menekült eljárásban támasztott követelményeknek.

Állva tapsolós brávó! Büszke vagyok, hogy állampolgára lehetek ennek a Nagyságnak! Még úgy is áll ez, ha másodlagos és jelentéktelen kelet európai félbarbár vagyok.

Mi sem bizonyítja jobban barbarizmusomat mint az, hogy dacára annak, hogy látom ezt a gyöngyházpuha szolidaritást és az azzal társuló kristályfényű igazságosságot, felmerül bennem a kétely ördögének suttogó mételye. Egy dolog vigasztal: az igazság tömjénfüstje rettenti az ördögöt, így amint tévedésemről lehull a lepel, azonnal megtisztulok és tovább haladhatok az eudvözülés útján. 

Miért jó az nekünk, hogy...

- azt sugározzuk, hogy Európa az egyenlőség földje, ami ... khm ... innen barbáriából nehezen illeszthető rá a valóságra

- állítjuk, hogy Európa befogadó és akit befogad, az teljes értékű európaivá válik, holott tudjuk hogy ez még jogilag is csak éppen hogy igaz, de ha a jog mellé nem társul képesség, akkor az eredmény továbbra is pont nulla

- azt mondjuk nekik, hogy nekünk direkte jó, hogy jönnek, hiszen munkaerő-import kell nagyon, bár tudjuk, hogy mindössze 5%-uk képes 2 éven belül munkába állni, a többség soha

- tapasztalatból tudjuk, hogy a bevándorlók - miképpen azok leszármazottai több generációt tekintetbe véve - nagy százalékban a társadalom aljára kerülnek, akárhol is voltak otthon

- állítjuk, hogy itt tolerancia és elfogadás van, jelesül élhetnek ahogy akarnak, noha előre tudjuk, hogy az ő világképük nem egyezik az európaival, így nem fogjuk engedni nekik, hogy úgy éljenek ahogy szeretnének

- ezek az emberek eladják mindenüket, majd egy drága és életveszélyes útra kelnek gyerekekkel, öregekkel, részben gyalog,

- átvágnak Európán, többnyire a tranzit országok törvényeit sértve,

- ugyanezen országok szociális és rendvédelmi szerveit terhelve

- mindezzel politikai konfliktusokat okozva az európai országok közt és Európa országainak belpolitikájában 

- aktívan rombolva a gyenge Európai integrációt, illetve felborítva a kontinens politikai egyensúlyát, eltolva azt a szélsőséges elveket valló pártok irányába

... majd egy menekültügyi eljárás végén (némi szubjektív válogatás után) hazadeportáljuk őket úgy, hogy...

- az otthonukat pénzzé tették, nincs hova hazamenniük

- a származási országuk ellenségesen tekint rájuk

- hatalmas kiadást és

- fel nem mérhető biztonsági kockázatot jelent a hazaküldésük

- ami minden bizonnyal a beérkezés ütemének töredékével hajtható csak végre, ha ugyan végrehajtható

- főleg hogy a rendvédelmi kapacitások határán vannak a terheltebb országok

... ahelyett hogy...

- elmondanánk nekik őszintén, hogy az egyenlőség csak az élet egy szűk szeletét érinti mifelénk. Azon túl az lehetsz, amire pénzed van. Ha nincs pénzed, akkor csak jogod van, lehetőséged alig.

- nyomor vagy legalábbis emberfeletti küzdelem vár rájuk Európában - a társadalmi ranglétra aljáról startolnak

- már aki maradhat, mert a többség nem kapja meg a védettséget, úgyhogy hazaküldjük

- a menekülteljárás feltételei  országonként és ... khm ... naponként eltérő jelleget öltenek

- Európa nem képes ezzel a tempóval bármennyi embernek még ideiglenes szállást sem biztosítani, nemhogy végleges otthont.

Egészen biztos vagyok benne, hogy a kételyeim banális tévedések során nyugszanak, és ha majd megismerem az igazságot, azonnal átlátom a bölcsesség, igazságosság és szolidaritás ezen nagyszerű építményét. És nem támadnak majd bennem olyan bűnös gondolatok, mint pl:

Nem lehet-e hogy ezt az egészet pusztán azért csináljuk ilyen furán, hogy tetszelegjünk önnön nagyszerűségünk dicsfényében (mellékesen szert kívánunk persze tenni néhány ezer jól képzett olcsó munkásra)? Hogy nem volna-e ezerszer emberségesebb, racionálisabb, célravezetőbb és mindenki számára kevesebb áldozatot követő az az eljárás, ha eleve be sem engednénk azokat, akik nem felelnek meg a menekült státusban taglaltakkal (amit egyébként végre megállapíthatnánk központilag is ugyebár...)? Ha meghirdetnénk a tiszavirágéltű willkommenskultur végét és ahelyett hogy fájdalmat és nyomort hoznánk amúgy is nyomorult emberek tömegeire, képesek lennénk azt mondani, ezt most akkor itt lezárjuk. A cél innentől az, hogy mindenki ott boldoguljon ahová született. Ehhez megadjuk az alap segítséget, de azon felül mindenki olyan világot hoz létre, amilyet csak akar. Ha háborúst, akkor olyat. Ha békést akkor olyat. Nem szólunk bele, de nem is tudunk sem átmeneti sem végleges szállást adni milliós tömegeknek. Ott segítünk ahol lehet, de nem fogadunk európai életre vágyó bevándorló tömegeket, csak és kizárólag munkavállalói célból. A menekült-jogot megítélését pedig a határon kívül intézzük. 

Merkel Asszony! Várom az ördögűzést...

Lábjegyzet: valaki elmondhatná, hogy hogy lehetséges 400.000 embert hazaküldeni az év első felében ideérkezettek közül, ha július elejéig állítólag csak ennek a tömegnek a töredéke jött Európába és még jelenleg is csupán valami 570.000 beérkezettről beszélnek. Előre is köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://preshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr277951934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.10.09. 16:00:12

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MasterMason 2015.10.10. 16:07:23

"valaki elmondhatná, hogy hogy lehetséges 400.000 embert hazaküldeni az év első felében ideérkezettek közül, ha július elejéig állítólag csak ennek a tömegnek a töredéke jött Európába és még jelenleg is csupán valami 470.000 beérkezettről beszélnek. Előre is köszönöm!"

- Fasisztákkal nem tárgyalunk! Tisztelettel: A demokraták.

:D

Ad Dio 2015.10.10. 18:14:39

@Free-Press:

Szívesen mondanám, hogy értelek, de nem. Kifejtenéd?

Leylandi 2015.10.19. 09:44:41

"Nem lehet-e hogy ezt az egészet pusztán azért csináljuk ilyen furán, hogy tetszelegjünk önnön nagyszerűségünk dicsfényében (mellékesen szert kívánunk persze tenni néhány ezer jól képzett olcsó munkásra)?"

Nem.
Nem hülyeségből, tetszelgésből, nem félresiklott liberalizmusból, humanitásból, kettősmércéből lett ez a helyzet. A nagypolitikában semmi sem magától alakul, és semmi sem véletlen. Túl sok benne a pénz ahhoz...
Csak tedd fel a kérdést: kinek az érdeke?
Ki akarhatja, hogy Európa - világpiaci ellenfele - meggyengüljön, szétzilálódjon, mostantól évtizedekig saját bajával legyen elfoglalva? Kinek konkurense saját piacán pl. a német ipar, a VW (amit botránnyal tönkre is tesz), a mercedes, az övéknél kisebb fogyasztású, alacsonyabb kibocsátású európai autók? (Segítek: nem a japánoknak. Az övék is olyan.) Ki segítette valójában hatalomra a médián keresztül Hollandét, Merkelt, Junckert, és tartja máig markában, lehallgatásokkal, megfigyelésekkel, zsarolásokkal? Kinek az érdekében cselekednek m a is ezen politikusok? (Segítek: nem saját, átvert választóik érdekében!) Ki dumál folyton arról, hogy a menekülteket be kell fogadni, holott ő maga ezekből egy főt se hajlandó beengedni?
Ha ezt meg tudod válaszolni, rájössz a valódi háttérbeli mozgatórugókra. Nem utolsósorban arra, hogy ez is csak a világban a két nagy ellenség, világrend küzdelméről szól, ahogy az egész XX. század is. Mi, Európa csak mellékszereplők vagyunk, akit ha sokat ugrál, megszopatnak. Kidolgozták hozzá az eszközöket. Először a mi nyakunkba is lojális kormányt ültettek, ahogy a németekébe, csak a fidesz 2010-ben beleköpött a levesükbe. Ha nem tette volna, most 3-400 ezer migráns ülne ölbe tett kézzel Budapesten, várva, hogy fényesre nyaljuk a seggüket. Szerencsére így áttették magukat oda, ahol még ma is lojális, seggnyalonc kormányok vannak. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy pl. Mertkell sszony hülye!
Csak g.ci...
A dolgokat összefüggéseikben kell nézni!

Ad Dio 2015.10.19. 12:01:31

"Attól tartok: a cikkíró nem érti a probléma lényegét!"

Könnyedén meglehet. A "cikkíró" ugyanis nem szakértő. Csupán egy állampolgár, akit foglalkoztatnak bizonyos kérdések. Sokszor maga is reméli, hogy tévesek a konklúziói.

"A menekültek jönnek."

Ha ez így lenne, akkor tényleg nem lenne nagyon lehetőség semmit sem tenni. De szerencsére nincs így. Már nyílt titok, hogy ezen emberek nagy többsége nem életveszély elől menekülő, életéért küzdő szerencsétlen, hanem "csupán" a nyomor, a szegénység, a nélkülözés kilátástalanságából jobb világ felé induló. Ezeket sem lehet menet közben megállítani, de lehet teremteni olyan helyzetet, amikor már el sem indulnak. A fal része ennek a "helyzet teremtésnek".

"Talán leírhatná a blogger: hogy képzeli el a helyzet kezelését?"

Az első lépés az, hogy EGYÜTT, egész Európa megállapítja, hogy ez így nem működik. Nem tudunk és nem is akarunk befogadni milliós tömegeket, hanem inkább aktívan felvállalunk a világban egy "gondviselői" feladatot. Biztosítjuk az alap szükségletek kielégíthetőségét minden általunk belátható régióban, de cserébe a saját integritásunkhoz ragaszkodunk, azt megvédjük. Ez az új alapállás lényege. A cél elérésére, először lassítani kell minden erővel a beáramlás sebességét. Ki kell építeni egy együttműködést a kelet stabil államaival (igen, Törökországgal is, Oroszországgal is, Iránnal is, Szaud Arabiával is...). Meg kell őket támogatni az USA politikájával szemben. Ez utóbbi szereplőt rá kell venni, hogy ne tegyen már több kárt a régióban. Erre most egyébként van esély. Ezután pedig falat kell építeni az EU egész határán és a belépést csak a kijelölt módon és tempóval kell engedélyezni. A tranzit országokat támogatni kell a maguk kerítéseinek megépítésében. A menekülttáborokat kell támogatni az EU-n kívül. Azon kívül meg kell nyitni egy széles legális bevándorlási csatornát. Helyben beadható kérelmezési központokkal.

Ilyesmikre gondolnék.

Nem vagyok szakértő, a tévedés lehetőségét fenntartom :-), de nemigen látom hogy a mostani rendszer működtethető lenne akár csak középtávon...

Ad Dio 2015.10.19. 12:03:44

@Leylandi:

Mint mindig, most is sokan halásznak a zavarosban. De azt hiszem most nem ilyen motivációk állnak a háttérben. Még ennél is nagyobb játszma megy: egy paradigmaváltás. A nyugati életforma eljut lassan egy falig, ahonnan más irányba, más módszerekkel kell továbbhaladnia.

Leylandi 2015.10.19. 12:23:03

@Ad Dio: érzelmeknek nem szabad hinni.
Csak a tényeknek.
De tudom, a remény hal meg utoljára...
Csak kár, hogy épp emiatt veszett el Róma is. Meg Erdély.
A nyugati életforma végét én is valószínűsítem, de mi van, ha ez a mostani helyzet épp a része? Ha ördögi tervtől vezérelve épp az egyik döglődő húzza rá a sz.rt a másikra, nem csak úgy magától ráfolyik?

Leylandi 2015.10.19. 12:33:48

@Ad Dio: "Az első lépés az, hogy EGYÜTT, egész Európa"

Oké. Ez így már itt elbukott:-( A migránsválság pont azt mutatta meg, hogy Európa az első bajra széthullik, együttműködésre élőben totál képtelen, csak a szólamokban.

"A cél elérésére, először lassítani kell minden erővel a beáramlás sebességét."

Ki fogja lassítani? Európa azon meghatározó vezetői, akiknek gazdájuk épp az ellenkezőjét mondják? Vagy mi itt, magyarok, maroknyian?

"Ki kell építeni egy együttműködést a kelet stabil államaival (igen, Törökországgal is, Oroszországgal is, Iránnal is, Szaud Arabiával is...)"

Törökország mindaddig zsarol, amíg céljait el nem éri. Amit számunkra nem lenne jó, ha elérne. Oroszország az USA legnagyobb és örökös ellensége. Az európai bábkormányoknak megtiltották, hogy kiegyezzenek velük. Szaúd-Arábia egy dollárfüggő amerikai gyarmat, próbálj meg vele amerika ellen kiegyezni. Sok sikert:-).

"Meg kell őket támogatni az USA politikájával szemben."

Hogy MICSODA?
De rendben. Mutass már egy uniós országot, aki mer fingani egyet amerika engedélye nélkül, és átgondolhatjuk. Tudod, hogy nálunk is épp benn vannak az amcsi tankok?

"Ez utóbbi szereplőt rá kell venni, hogy ne tegyen már több kárt a régióban."

Amerikát.
Aki épp azon van, saját érdekénél fogva, hogy destabilizálja a Közel-Keletet. Rávenni. Csakis szép szóval, nyilván, mert egyetlen anyahajója vissza tudná egész Európát bombázni a középkorba.
Oké.
Nincs több kérdésem:-) Most hallgatóinknak küldjük a következő édes kis dalt:-)
www.youtube.com/watch?v=uqkQza8ykhs

Ad Dio 2015.10.19. 13:12:33

@Leylandi:

Nem hiszem, hogy a nyugati életforma véget érne. Sok minden túlélt már, ezt is túl fogja. Viszont elég sokat változott az elmúlt 2500 évben és most is változni fog.

Ad Dio 2015.10.19. 13:16:25

@Leylandi:

Értem az aggályaidat. Némelyiket osztom is. Csakhogy én úgy látom, hogy a világ épp változik. Semmi sem statikus. Amit tegnap elképzelhetetlennek hittünk, holnap megtörténhet.

Európa présbe került. Nem az a kérdés, hogy akar-e változni, hanem csupán az, hogy milyen irányba mozdul el.

Leylandi 2015.10.19. 14:38:02

@Ad Dio: "Nem hiszem, hogy a nyugati életforma véget érne. Sok minden túlélt már, ezt is túl fogja. "

Oké. Akkor azonban feltétlenül szóljunk Kicsi Sándor Andrásnak, hogy könyvében szerintünk egy csomó baromságot írogatott össze, és ha egy nép létezett, akkor semmiképp nem halhat ki:
cultura.hu/szub-kultura/kihalt-nyelvek-eltunt-nepek/

" a világ épp változik. Semmi sem statikus. Amit tegnap elképzelhetetlennek hittünk, holnap megtörténhet."

Ezzel tökéletesen egyetértek! Ma még sokan nem képzelik, hogy még az ő életükben pikkpakk vége lesz ennek az életformának! Dehát azt se gondoltuk volna pár hónapja, hogy migránsok elfoglalják az autópályákat, és lám. A mai hiperfeministák se hiszik, hogy lesznek ők még állatok itt, ahol majd csak a férfi lesz ember. De majd meglátják. Hamarosan.
Nem azt mondom én, hogy Európa meg fog szűnni... csak hogy háborúk lesznek itt is hamarosan, mint a Közel-Keleten. Meg azt, hogy nemsokára majd egészen más népek lakják. De attól a Gellért-hegy még itt fog maradni, meg a Duna is, meg a Nap is mindennap felkel. Ha te azt hiszed, egy pótolhatatlan nép tagja vagy, dugd bele az ujjad egy lavór vízbe, húzd ki, és nézd meg, maradt-e utána luk.

"hanem csupán az, hogy milyen irányba mozdul el."

Már elmozdult. Nagyhatalmak fogságában vergődünk, de az irány adott. Külső kényszerek+belső agyhalott, önvédekezésre képtelen polgárság=háború.
Sok minden változni fog itt, ebben egyetértünk. Az azonban nagyon kevés, hogy miről álmodunk, merre. A tényeket semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni!

Ad Dio 2015.10.19. 15:45:17

@Leylandi:

Gyerekkorom óta szeretem a jó sci-fit. De a ma népszerű világvége-látomások nem az én ízlésem szerintiek.

Nagyon sok minden meg fog változni a jövőben, de azt gondolom azért ha hirtelen a mából átugranánk a 30 vagy akár 50 év múlva következő holnapba, felismernénk az ottani világot. Persze ez szigorúan hit, semmiféle tudományos vagy akár szigorú értelemben vett logikai sorral nem tudom alátámasztani. Ez inkább a személyiségem kivetülése. De ahogy az enyém az, úgy mindenki másé is, aki a jövőről állít bármit is. A világunk nem modellezhető, hanem kaotikus módon jelenik meg előttünk. A folyamatok messze túl összetettek egy prognózishoz.

Leylandi 2015.10.19. 17:43:08

@Ad Dio: nemtom, mi ebben a túl összetett. Mit is csinált az ember immáron 600 ezer éve, amióta létezik? Gyarapodott, ettől túl sok lett a vagyona - természetesen egyenlőtlenül, mert sohase létezett egy központi hatalom, amely igazságosan elosztott volna mindent, ahogy a kommunisták akarták - így a többiek irigyelték és el akarták venni, ebből lett a háború. Amibe jól belerokkant mindenki, a támadó is, így hát egy darabig el voltak az újjáépítéssel foglalva. Ami egy idő után kezdett megint túl jól sikerülni.
Zanzásított történelmünket hallották.
Most is ugyanez van, mi a kórságtól lenne ippeg 2015-ben más, mint többezer éve bármikor eddig? Európának túl sok vagyona van a világ másik 90 %-ához képest, tehát elveszik tőle. Háborúval, persze, mert önként ki az a marha, aki odaadja? Nincs ebben semmi világvége, csak nekünk. De az iszlámnak éppenhogy most kezd jó világ lenni. Háborúzni imádnak, erőszakolni imádnak, elvenni jobban szeretnek, mint megdolgozni érte, otthon, a Közel-Keleten is pont ezt teszik, mi bajuk lehet? Itt a rengeteg vagyon, az önvédelemre képtelen, fegyvert sose látott idealista, pipogya agyhalott, meg a gyönyörű szőke, odaadó lányok, akiknek itt még kalasnyikovjuk sincs az ágy mellé támasztva, mint otthon...
index.hu/mindekozben/poszt/2015/10/19/ezek_a_nok_nagyon_nekikeszultek_az_iszlam_allam_kivegzesere/
Ebben aztán semmi összetett nincs, legfeljebb a részletekben. De engem aztán tökre nem érdekel, hogy a franciáknál dűl-e ki előbb a liszt, a belgák menekülnek-e hozzánk vagy mi őhozzájuk, vagy Kölnben kiáltják-e ki az iszlám államot, az érdekel, hány békeévem van még, mielőtt beledöglünk vagy rabszolgasorba hajtanak. Még kiélvezném az életet kicsit, csak tudnom kéne a tempót. Egyesével szedjem a csajokat vagy hármasával, kezdjem a fűvel vagy toljak keményebb dolgokat?! Az is sz.r lenne, ha kinyúlnék, pedig még egy évtizednyi béke hátravan, meg az is, ha jön a háború, aszt nem aknázom-amortizálnám le magam, csak úgy 70 %-ig.

Ad Dio 2015.10.19. 19:11:46

@Leylandi:

Ez is egy életfelfogás.

Én nem pánikolok. Nem várok világvégét. Nem készülök nemzethalálra. Különösen nem a sajátoméra.

Sőt. Ebben az egész felfordulásban a jövő zálogát látom. Azt az erőt, ami a megrekedt nyugati kultúrát tovább segíti.

De erről győzködni senki nem fogok.

Leylandi 2015.10.19. 22:29:52

@Ad Dio: "ami a megrekedt nyugati kultúrát tovább segíti."

Az ilyen "megrekedés" után a történelemben a megsemmisülés, nem pedig a megújulás szokott jönni. De énse akarok hitbéli kérdésekben győzködni. Mindannyian érzelmi alapon alakítjuk ki világnézetünket, a tények ebben általában nem szoktak minket megzavarni. Mint fennebb céloztam rá, Európa sírját épp a hozzád hasonló idealista álmodozók ásták meg, akik magasról tesznek a tényekre. Hát mit mondhatnék? Mint az egyszeri Józsi bácsinak az orvosa, mikor amaz az áttétes rákra szeretett volna kapni valami biztatót:
Hajrá! :-)
""Ragaszkodjunk a tényekhez! Atlantiszunk már ezer éve áll boldogságban és jólétben. Egy dolog egészen biztos: Atlantiszunk nem fog elsüllyedni!... Elsüllyeszthetetlen, mint a Titanic!"
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

Ad Dio 2015.10.19. 22:42:21

@Leylandi:

"Mint fenntebb céloztam rá, Európa sírját épp a hozzád hasonló idealista álmodozók ásták meg, akik magasról tesznek a tényekre."

Olvastad a többi posztomat is? Mert ha nem, szánj rá egy pár percet és fusd át.

Nem hiszem hogy álmodozó lennék. Ma nagy divat a megsemmisülésben meg Mad Max-ben hinni. Mondhatni trendi dolog. Akkora baj volna, hogy én nem teszem ;-)?
süti beállítások módosítása